lauantai 11. toukokuuta 2013

Aleksi Delikouras - Nörtti 2, Next level

Mä näin jo kauhukuvia. Kaikki pilkkaa mun pieniä lihaksia ja kalpeaa ihoa, ja sitten meduusa pistää mua perseeseen ja mä joudun kreikkalaiseen sairaalaan ja saan laihasta kanakeitosta vatsataudin...

DragonSlayer666 on romahduksen partaalla kuullessaan, että leirikoulu järjestetään Kreikassa. Ylitsepääsemätöntä on, että äidin poikaystävä Jorgos tunkee mukaan. Pahimmat pelot toteutuvat: nettikahvilat ovat kiinni ja Fetasalaatti kuhertelee Jaken kanssa. Eikä retken ainoa ääliö ole suinkaan Hege91, joka on opetellut kreikan sanoja kuten fobia ja musaka. Jorgosta voi syyttää siitä, että DragonSlayer666 oppii paikallisilta mopokaahareilta, mitä kamaki tarkoittaa käytännössä.

Cdon.fi

DragonSlayer666 palaa jatko-osassa, jossa kiusallisilta tilanteilta ja teiniajan piinalta ei vältytä. Vakaumuksellisen nörtin painajainen käy toteen, kun selviää, että koulun leirikoulu järjestään Kreikassa. Perillä kaikki on kahta kauheampaa: nettikahvilat ovat kiinni, hotellihuoneen ilmastointi ei toimi ja DragonSlayer joutuu katsomaan sivusta kun hänen unelmiensa tyttö kuhertelee toisen kanssa - ja sitten ovat vielä koulun pissikset ja muut idiootit, joita täytyy sietää koko matkan ajan.

Odotin innolla jatko-osaa heti ensimmäisen luettuani, mutta ilmeisesti hönttihuumorikin voi saavuttaa tietyn pisteen, jolloin sen viehätys vähenee, tai sitten kakkososasta ei vain ollut haastajaa ensimmäiselle kirjalle. En nimittäin saanut tästä ihan yhtä paljon irti. Ei Next level huono ollut, mutta ei vain yhtä hyväkään kuin New game.

Nuoret ja näiden käyttäytyminen tuntuvat edelleen hyvin aidoilta. Totta kai kärjistyksiäkin löytyy enemmän tai vähemmän, mutta kyllä moni kirjan tilanne kuulosti omaan korvaan valitettavan todenmukaiselta nykyajan kouluelämältä... Eri ryhmittymien välille syntyy väkisinkin vähän kitkaa.

Pidin myös siitä, kuinka DragonSlayerin ystävyyssuhteita kuvataan. Vaikuttaa siltä, että hän on jatkuvasti tukkanuottasilla etenkin Hege91:n ja Pinokkion kanssa, mutta viettää silti paljon aikaa näiden kanssa esimerkiksi pelaillen. Heidän välillään tuntuu vallitsevan jonkinlainen sanaton yhteisymmärrys, vaikkei kukaan sitä ääneen suostukaan myöntämään, varsinkaan kun he pääasiassa vain nälvivät toisiaan.

Huumori ei enää purrut aivan yhtä hyvin kuin New Gamessa, vaikka kerronta pysyikin päiväkirjamerkintöjen kautta aika samankaltaisena. Ehkä DragonSlayer oli vähemmän elementissään Kreikassa kuin kotonaan ja koulussa laukomassa tietokoneslangia. Vaikka pidän itseänikin jonkinmoisena "nörttinä", niin ei viikon koneeton aika Kreikassa lomaillessa (mikä muuten kuukauden päästä käy toteen) ottaisi aivan noin koville. ;D

Arvosana: * * *

4 kommenttia:

 1. Hei, kiitos tästä, en tiennytkään että edellinen on saanut jatko-osan. Pidin siis suuresti New Gamesta joten tämä lähtee lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, kyllä tämä ihan kelvollinen jatko-osa oli! :)

   Poista
 2. Lähtipä lukulistalle mullakin! En muista vähään aikaan nauraneeni minkään kirjan kanssa niin paljon kuin New Gamen. :)

  VastaaPoista
 3. ketä hahmoja kirjassa on\?

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! :)