maanantai 26. elokuuta 2013

Cassandra Clare - Kadotettujen sielujen kaupunki

Rakkaus. Veri. Petos. Kosto. Miten paljon Clary on valmis maksamaan pelastaakseen poikaystävänsä?

Kun Clary Fray saa vihdoin tavata poikaystävänsä Jacen, hän huomaa kauhukseen, että Jacen ja Claryn ilkeän veljen Sebastianin kohtalot ovat kiedottu yhteen, ja että Jacesta on tullut pahuuden palvelija. Clary on valmis tekemään mitä tahansa rakkaansa puolesta, jopa kuolemaan - mutta voiko hän lunastaa Jacen hengen antamalla tämän sielun joutua kadotukseen?

Risingshaow.fi
Vaikeudet eivät päästä varjonmetsästäjiä otteestaan. Kuolleeksi uskottu Sebastian, Claryn veli, on onnistunut palaamaan takaisin elävien kirjoihin - ja Claryn kauhuksi selviää, että Jacen kohtalo on punottu yhteen Sebastianin kanssa. Kuinka hän voi pelastaa rakastettunsa, kun toista ei voi vahingoittaa ilman että toinenkin kärsii? Entä mitä Sebastian suunnittelee varjonmetsästäjien varalle?

On tämä Varjojen kaupungit sitten ihmeellinen sarja. Kiinnostuskäyräni nousee, laskee ja nousee sitä kohtaan jokaisen kirjan myötä. Siinä missä edellinen, Langenneiden enkelten kaupunki ei täysin napannut, oli tämä taas sellainen koukuttaja että oksat pois. :D Olisin palavasti kaivannut viimeisenkin sivun jälkeen lisää luettavaa!

Hahmot alkavat olla jo niin tuttuja, että heidän mukanaan vain elää ja toivoo, ettei mitään ikävää tapahdu. No, kyllä tietenkin tapahtuu, valitettavasti myös niille kaikista kivoimmille henkilöille. Kirjassa oli eräs käänne, joka sai minut surulliseksi. Tietty hahmo ei olisi ansainnut sitä, mitä hänelle kävi - toivottavasti asia vielä ehtii korjaantua viimeisessä osassa.

Taidan ihan oikeasti olla jollakin tavalla kieroutunut tai ainakin poikkeava tapaus, sillä tämä oli ensimmäinen kirjoista, jossa tykkäsin Jacesta - ja kuten tiedossa on, hän on eräällä tavalla riivattu eikä täysin oma itsensä. ;D Myös Sebastian oli mielenkiintoinen tapaus tässä kirjassa. Pidän hahmosta kovasti, jotenkin häntä haluaa samaan aikaan sekä inhota että rakastaa.

Juoni oli kiinnostava, ei kyllä ehtinyt olemaan hetkiä, jolloin olisin haukotellut kyllästyksestä. Clare saa tarinan etenemään hyvin vaihtamalla kertojaa juuri sopivissa kohdissa, mikä sekin tapahtuu sen suuremmin tökkimättä. En meinannut muistaa enää, mitä edellisessä osassa oli tapahtunut, mutta kun asiat ensimmäisten lukujen jälkeen palautuivat mieleen, pääsin uppoamaan Kadotettujen sielujen kaupunkiin entistä paremmin.

Odotan jännityksellä kuudetta eli päättävää kirjaa. Hieman kyllä kauhistuttaa, sillä havahduin ajattelemaan, että kaikki vastoinkäymiset - mahdollisesti jopa kuolemat - jotka siinä tulevat tapahtumaan, eivät alunperin olleet tarkoitettuja tapahtuviksi. Voi kun se julkaistaisiin jo!

Arvosana: * * * *

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti tämä koukuttaisi minutkin, sillä muutamat edelliset ei oo siihen oikein pystyny. :D

  VastaaPoista
 2. Minäkin odotan viimeistä osaa hahmojen kuolemia peläten. Ehkä täytyy vain toivoa, että Clare ei raaskisi tappaa ketään niin kovin ihanaa hahmoa. :)

  VastaaPoista
 3. Itse luin tämän pari viikkoa sitten, melkeinpä heti, kun se ilmestyi, oli pakko käydä se lukemassa, ja maksoin irvistelemättä sen hinnankin, vaikka normaalisti viiden euron kirja on "liian kallis". Sain luettua KSK:n päivässä :DD Kirja oli ihana, ja Malec-hommeli sai minut miltei kyynelien partaille :C Viimeiset sivut olivat loistavia, vaikka toki muutama ongelmahan siinä ilmenikin :D:D:

  VastaaPoista
 4. Päätyykö jace ja clary lopussa yhteen? Pääsenkö jace irti sebastianista? Kiitoos jos vastaat!

  VastaaPoista
 5. Mäkin odotan viimeistä eli päättävää osaa innolla <3! Jace....<3! Odotan että varausjono loppuisi kirjastosta että pääsisn lukemaan Kadotettujen Sielujen kaupunkia! Kirjaan on pitkä varausjono joten joudun toistaiseksi vielä odottamaan =(! Toivottavasti saan sen pian :D!

  VastaaPoista
 6. Itekki odotan sarjan päätöstä ja vaikka sarja onkin aika tyttömäinen (olen poika :D ) niin joku tossa sarjassa kolahtaa.. Izzy on ehkä paras ja toivon et se jää henkiin sekä simon vois jäädä myöskin.
  Jostain luin että aika monta hahmoa tulee kuolemaan.

  VastaaPoista
 7. Hei, kiva kuulla että tällä sarjalla on myös miespuoleisia faneja! :D Olen myös kuullut pahaenteisiä vihjailuja lukuisten hahmojen kuolemasta, nähtäväksi jää ketkä ovat ne onnettomat raukat.. Itse pelkään kovasti Alecin ja Magnuksen puolesta. :/ Toivottavasti kirjailija ei innostu liikaa!

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! :)