tiistai 20. marraskuuta 2012

TTT - Mieleenpainuvia lainauksia

Tämän viikon Top Ten Tuesdaylle päätin valita hienoja quoteja eli lainauksia kirjoista. Otsikko on itseasiassa vähän "huijausta", sillä todellisuudessa mietin työllä ja tuskalla koko päivän, minkälaisia lainauksia tähän valitsisin - jouduin myös turvautumaan muistelussa netin apuun, ja taivas sentään minä näitä ulkoa muista. :D

Oli miten oli, päädyin seuraavanlaisiin pätkiin (ja kyllä, jotkut niistä ovat aika pitkähköjä). Luonnollisesti ne sisältävät jonkinlaista spoilausta kyseenomaisista kirjoista, mutta ainakin 5. kohta sisältää ison spoilerin Cassandra Claren Lasikaupungista. En osannut laittaa näitä aivan suosikkijärjestykseen, joten ne on listattu vähän vapaammin:

10.
"Ehkä se on erehdys, mutta se on minun. Minun ikioma erehdykseni. Kaikki riippuu siitä, miten asian ottaa. Jos toistat tahallasi ja vapaasta tahdostasi jotakin erehdystä, sitä sanotaan valinnaksi tai harrastukseksi tai jopa elämäntavaksi. Jos muutkin alkavat tehdä niin, sitä voidaan kutsua perinteeksi. Siitä voi tulla jopa uskontoa."
- Alexis Kouros, Gondwanan lapset

9.
"Meitä nauratti, kun Elviira kolmonen näytti aika paljon isännöitsijältä. Hänen viiksensäkin olivat ihan samanlaiset. Jos tämä oli oikea Elviira, isännöitsijän täytyi olla hänen veljensä.

- Nämä kaksi ovat huijareita. Minä olen oikea Elviira ja tulin kertomaan teille, että minä en enää laula. Lisäksi minä haluaisin lukea teille taloyhtiön järjestyssäännöt ja sieltä erityisesti kohdan, jossa puhutaan lemmikkieläimistä ja yörauhasta, jota koko maailmassa puolustaa vain eräs sankarillinen isännöitsijä. Hänestä saa mahtavan lehtiotsikon tai vaikka kaksikin, Elviira kolmonen vihjaisi.
- Jos sinä olet oikea Elviira, niin minä olen puhuva pingviini, sanoi silloin Elviira kakkonen.
- Jos sinä kuvittelet näyttäväsi Elviiralta, sinulla elviiraa päässä, sanoi kolmonen kakkoselle.
- Jos te olette Elviiroja, teitä on kaksi liikaa, huomautti pienin Elviira."

- Timo Parvela, Ella ja Paterock

8.
"And then she saw it in his left hand, where, sleeping, he must have relaxed his guard. A trio of runes, like thin trails of coloured fire scrawled across his palm: Yr - the Protector, crossed with Bjarkán and Ós, a complex charm to shield him as he slept.

So much for his innocence, Maddy thought."
- Joanne Harris, Riimut

7.

“Deep in the meadow, hidden far away
A cloak of leaves, a moonbeam ray
Forget your woes and let your troubles lay
And when it's morning again, they'll wash away
Here it's safe, here it's warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you.”
- Suzanne Collins, Nälkäpeli

6.
“I mean, maybe I am crazy. I mean, maybe. But if this is all there is, then I don't want to be sane. ”
- Neil Gaiman, Neverwhere - maanalainen Lontoo
 
5.
“As Luke knelt down beside his corpse, Clary couldn’t help but remember what he had said about having loved Valentine once, about having been his closest friend. Luke, she thought with a pang. Surely he couldn’t be sad — or even grieved?
But then again, perhaps everyone should have someone to grieve for them, and there was no one else to grieve for Valentine.”
- Cassandra Clare, Lasikaupunki
 
4.
“Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”
- J.K. Rowling, Harry Potter ja kuoleman varjelukset
 
3.
"Nothing dreamed is ever lost, and nothing lost forever"
- Joanne Harris, Runelight
 
2.
“It had flaws, but what does that matter when it comes to matters of the heart? We love what we love. Reason does not enter into it. In many ways, unwise love is the truest love. Anyone can love a thing because. That's as easy as putting a penny in your pocket. But to love something despite. To know the flaws and love them too. That is rare and pure and perfect.”
- Patrick Rothfuss, The Wise Man's Fear
 
1.
“Dumbledore watched her fly away, and as her silvery glow faded he turned back to Snape, and his eyes were full of tears.
"After all this time?"
"Always," said Snape."
- J.K. Rowling, Harry Potter ja kuoleman varjelukset

4 kommenttia:

 1. Tuun muistamaan Snapen Alwaysin kuolemaani asti. Maailman kaunein lainaus, ei epäilystäkään! Kyynel silmäkulmassa taas vaihteeksi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä vaan oli tippa linssissä siinä kohden.. :D Oli ehkä hienoin asenteenmuutos mitään hahmoa kohtaan ikinä - viimeistä kirjaa ennen vihasin nimittäin Kalkarosta yli kaiken. Tuli melkoinen "whoaa" elämys sitten lueskellessa!

   Poista
 2. Löysin juuri blogisi ja voi luoja... Olen lukenut suurimman osan kirjoista jotka sinäkin + meillä on samat suosikit. Lisäksi lainaus nro 4, on oma lempparini Pottereista jotka puolestaan ovat lempikirjojani. Nyt on vähän outo olo... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, hengenheimolainen! :D Tervetuloa blogiin! Kieltämättä hassua kuulla, että omistaa melkeinpä täsmälleen saman kirjamaun jonkun kanssa.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! :)