keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuosi 2012 + joulukuun luetut

Huhhu! Nyt ei voi oikein sanoa, että ensimmäinen vuoteni kirjabloggaajana olisi ohi, blogi kun käytännössä pyörähti käyntiin lokakuun ensimmäinen päivä - täytynee siis puhua ensimmäisestä neljännesosavuodesta. :D

Blogin perustaminen

Vuonna 2012 minäkin siis innostuin kirjablogien ihmeelliseen maailmaan. Suurin innoitus oli siinä, kun päädyin kirjastoon harjoittelijaksi (olen siellä vielä tämän vuoden maaliskuuhun saakka). Halusin kyetä myös myöhemmin muistamaan, mitä sitä on tullut luettua, mistä pidin, mistä en ja ennen kaikkea miksi. Siten on helpompi vinkkailla ystäville ja tuttaville hyvistä lukukokemuksistaan.

Mitä tuli luettua?

Yritin aluksi orjallisesti päivittään jonkinlaista lukulistaa siitä, mitä olisi seuraavaksi vuorossa. Kun en sitten kuitenkaan seurannut sitä lainkaan, päätin vaihtaa sen yksinkertaisesti jo luettujen kirjojen listaksi, minne on aina helppo lisätä kuukauden lopuksi luetut kirjat koosteeksi. Blogin perustamisesta alkaen luin viime vuonna yhteensä 30 kirjaa, kun taas sivuja karttui noin 9173, ellen ole ihan laskuissa seonnut.

Haasteet ja muut härpäkkeet

Ehdin aloittaa Lukudiplomi-haastetta, jonka suoritus jatkuu vielä tämän vuoden puolelle (25.5.2013 asti). Sain 6/10 kirjaa jo luettua, joten 4 olisi jäljellä. :) Vuonna 2013 lähden mukaan 30Koetukseen.

Noin muuten tuli vastaanotettua tunnustuksia toisilta bloggareilta, minkä lisäksi otin osaa muutamaan Top Ten Tuesdayhin, joissa listailin esimerkiksi inhokki- ja suosikkikirjani sekä tämän vuoden odotetuimmat opukset.


Joulukuun luetut

Joulukuussa luin seitsemän kirjaa, joiden yhteenlasketuksi sivumääräksi tuli 1651. Vähän laiskistuin loppuvuoteen päin, mutta ehkä nyt on hyvä tsempata uudelleen! :)

- Jennifer E. Smith - Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
- Charles Dickens - Joululaulu
- David Safier - Happy Family
- Neil Gaiman - Coraline varjojen talossa
- Axa Sorjanen - Puhu pukille
- Cassandra Clare - Langenneiden enkelten kaupunki
- Anneli Kanto - Tähystäjäneito

Nyt lähdetäänkin sitten ihan puhtaalta pöydältä tähyämään, mitä vuodella 2013 on tarjota!

2 kommenttia:

 1. Herranjumala miten nuori blogisi on :D Minusta tuntuu että olisin roikkunut täällä ikuisuuden mutta en sitten näköjään...

  Harjoittelu kirjastossa oih. Voin kuvitella miten kirmailisin päivät pitkin käytäviä ja roikkuisin hyllyissä kiinni. En varmaan ikinä kyllästyisi. Ei niin että olisin kateellinen tai mitään (ketähän yritän huijata?) mutta kuulostaa äärettömän hienolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, kirjasto on kirjabloggaajalle harjoittelupaikkana yhtäaikainen unelma ja painajainen. :D Sieltähän osuu hyllyttäessä silmiin kokoajan jotain uutta ja kivaa.. ja siinä piilee myös samalla se ongelma, että luettavaa löytyy nyt ennätysmäisesti ja nopeammin kuin koskaan ennen! Tarvitsisin lauman klooneja, jotta pysyisin perässä! :D Lukulista kasvaa joka päivä, kun silmiin osuu jotakin kiinnostavaa. Ennen kävin kirjastossa huomattavasti harvemmin ja olinpa vielä nirsompikin, niin.. o-ou.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! :)