torstai 28. helmikuuta 2013

Kirjalöytöjä!

Huhhei. Minä olen kirjabloggari, joka hankkii yleensä arvostelemansa kirjat kirjastosta. En siis juurikaan hamstraa niitä omaan hyllyyn - oikeastaan vain siinä harvinaisessa tapauksessa, että tiedän aiemman lukukokemuksen perusteella kirjan korvaamattoman hyväksi ja haluan sen hyllyäni koristamaan. Edes minä en kuitenkaan voi vastustaa kirjoja, jotka saa omakseen naurettavan halvalla, voisi sanoa jo että ilmaiseksi.
 
Tässä parin viikon sisällä on siis tullut hankittua enemmän kirjoja kuin mitä olen ikinä hankkinut edes vuodessa, haha. Nämä kaikki ovat käytettyjä löytöjä, niin kirpputoreilta kuin kirjaston poistettavien joukosta - mutta silti aivan priimakunnossa! Sen lisäksi erityismainintana pinkasta löytyy Joanne Harrisin "Herrasmiehiä ja huijareita", joka saapui postissa arvontavoittona Le Masque Rouge -blogin Emilieltä. Vielä kerran suuret kiitokset, kirjasta tulee olemaan paljon iloa! :)
 
 
Kävin lauantaina pitkästä aikaa kirpputoreja kiertämässä, ja sieltä tarttuikin sitten saman tien mukaan lisää Joanne Harrisin tuotantoa. "Kesäviiniä", "Appelsiinin tuoksu" ja "Sarkaa ja samettia" irtosivat kaikki 2 eurolla kappale. Erittäin hyväkuntoisia ovat, ainoastaan kansien irtopäällysteet ovat hitusen rispaantuneet reunoista, mutta väliäkös hällä!

Kirjastossa sen sijaan olin käymässä puhtaasti pänttäysmielessä, kun poikkesin lueskelemaan informaatiotutkimusta rauhaisassa ilmapiirissä. Olenkin huomannut, että kun ympärillä ei ole liikaa häiriötekijöitä tai muita houkutuksia, onnistuu lukeminenkin paremmin - toisin sanoen kaikkialla muualla paitsi kotona! :D

Lähtiessäni päätin vielä vilkaista poistuvien kirjojen pinkkaa ja mitä löysinkään: Neil Gaimanin "Coraline varjojen talossa"! Hihkaisin melkein ääneen kun vilkaisin hintaa, naurettavat 50 senttiä ahkerasti luetusta, mutta täysin käyttökelpoisesta kirjasta. Tarkemman tutkinnan jälkeen olin napannut syliini vielä Christopher Paolinin "Eragonin" ja J.K. Rowlingin "Ihmeotukset ja niiden olinpaikat". Kaikkien kolmen yhteishinta oli 1,5 euroa. 1,5 euroa! 

Hullua, miten onnellisena poistuin kirjastosta - kasvoillani oli varmaan näkemisen arvoinen hölmöniloinen hymy koko kotimatkan ajan. Kyllä opiskelu selvästi kannattaa, kun siitä näin palkitaan! :D

2 kommenttia:

  1. tuo on hyvin tuttua myös minulle :3 kun tulee pois kirpparilta, ilme on autuas ja kirjoja niin paljon, että tuskin jaksaa kantaa :D

    VastaaPoista
  2. Vähän samanlaisia löytöjä kuin mitä minä tein helmikuun alussa, myös paljon Harrisin kirjoja. :) Appelsiinin tuoksu on ainakin aivan ihana kirja, muita Harrisejani en ole vielä ehtinyt lukea.

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! :)